Začátky No Name byly nevybouřené. „Dnes i nepublikovatelné,“ směje se Igor Timko

21. srpen 2021

„V roce 1996 jsme vyhráli Košický zlatý poklad a jako součást výhry byl tehdy postup na Bratislavskou Lyru,“ vzpomíná na začátky skupiny No Name její zpěvák.

„Tam jsme poprvé potkali velké osobnosti populární hudby. Náš první počin byla písnička Můj kámoš a bylo to takové mladické nevybouřené. Dnes i nepublikovatelné.“

Název skupiny vznikl zvláštně. „Měli jsme muziku, ale neměli název. Tehdy nám volal ředitel rozhlasu, že když nebudeme mít jméno, nebudeme na plakátech soutěže. Tak jsme se nazvali No Name a dnes už je to zavedená značka,“ vzpomíná Igor Timko.

Kapela oslaví příští rok 25 let

Skupina pochází z Košic, kde žije i Igor Timko. „Žijeme v centru města už 12 roků. Narodili se tam obě děti. Bydlíme poblíž nádherné gotické katedrály a všude máme blízko. Je tam málo bulvárních novinářů, máme tam proto pokoj, čas tvořit a věnovat se blízkým.“

Za nejkrásnější moment v historii skupiny Igor považuje chvíli, když s No Name hráli Včelku Máju Karlu Gottovi na jeho 70. narozeninách a Karel za nimi spontánně přišel na pódium. A také když se potkali s Jožo Rážem.

No Name taky jako jediná kapela vyhrála ocenění Slavík bez hranic. „Je to úžasné. Kdyby každá kapela ocenění zúročila jako my, bylo by to skvělé. Není to jen ocenění, ale i závazek vůči fanouškům,“ je přesvědčený zpěvák.

Co bude dál?

„My už máme všechno splněné, už pracujeme i pro jiné interprety. Kdosi o nás řekl, že jsme architekti úspěchu, když už pomáháme i jiným. Prostřednictvím jiných interpretů se naše filozofie může reinkarnovat a dostat mezi nové posluchače,“ uzavírá spokojeně Igor Timko.

Spustit audio

Související