Já byl celý život takový předvádivý, přiznává zpěvák a herec Matěj Ruppert

28. listopad 2020

Zpěvák skupiny Monkey Business v poslední době pracuje z domu. Na internetu se totiž objevila řada jeho zábavných videí.

„Ono to vzniklo jako taková z nouze ctnost. Stále se rád předvádím, a tak když jsem nemohl stát před fanoušky na pódiu, asi po 14 dnech jsem pocítil smutek a rozhodl se natočit nějakou blbost na Instagram. Chtěl jsem být prostě s lidmi v kontaktu. Ušil jsem si na sebe bič, protože z toho vznikl seriál a videa jsem musel natáčet denně, abych nezklamal očekávání fanoušků,“ usmívá se spokojeně Matěj Ruppert.

Vstup do světa populární hudby

„Já jsem byl celý život takový předvádivý před spolužáky. Zpíval jsem po koupelnách a ke zpívání mě vedla i maminka. Zpíval a tančil jsem ve folklórním souboru Rosenka. Ovlivnil mě i starší bratr a hodně mi rozšířil obzory Roman Holý. Já neměl sen, že budu zpěvákem, chtěl jsem být počítačový programátor. Přitom jsem na počítače levý,“ kroutí hlavou zpěvák.

Padli si do noty

Skupina Monkey Business vznikla kolem Romana Holého v roce 1999. „Dělal jsem u filmu asistenta produkce, potkal se tam s Pavlem Mrázkem a padli jsme si do noty ohledně muziky. Asi po roce jsem jen tak zpíval na nějakém večírku, Pavlovi se to líbilo, pozval mě na konkurz a já byl přijat.“

Kapela vydala novou desku a na světě je i videoklip s Jiřím Langmajerem a Adélou Gondíkovou. O současnosti kapely Matěj říká: „Jsem moc rád, že na nás chodí i spousta mladých posluchačů a moc od nás nikam neodcházejí. Nyní, když stále nemůžeme vystupovat, chceme natočit zábavná videa s kapelou,“ prozrazuje frontman.

Spustit audio

Související