Rodičům mé knihy nikdy nic neříkaly, připouští Barbara Nesvadbová u Haliny Pawlowské

Odmalička četla víc než její vrstevníci. Coby dcera starších rodičů-intelektuálů vyrůstala mezi dospělými, kde literatura byla základním tématem. „Nikdy mi nepřišlo divné, že lidi kolem píšou. Bylo to naopak absolutně normální,“ vzpomíná.

Na své dětství vzpomíná Barbara Nesvadbová s láskou, i když ne idealizovaně: „Rodiče mě velice velice milovali, na druhou stranu byli také extrémně cílevědomí a kritičtí,“ připouští spisovatelka. Když začala psát, přijali rodiče její autorské texty rozporuplně.

Barbara Nesvadbová

Tatínek se neustále zabýval tím, jak je možné, že jsou moje knihy tak populární. A pochopitelně trochu i záviděl. Maminka je stabilní a racionální osobnost, takže můj styl psaní nebyl nikdy jejím druhem literatury. A nebaví ji ani literatura, které já s láskou čtu.“

Proč si ke svým profesím přidala i položku filantropka? Proč po 16 letech skončila na pozici šéfredaktorky prestižního módního magazínu? A jak se jí žije za městem? Poslechněte si celý rozhovor z audioarchivu.

Speciál Haliny Pawlowské Pokračování za chvilku: Co Čech, to Němcová poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každý den po 12:00 anebo v repríze po 20:00. Každý díl najdete ještě týden po odvysílání na stránce pořadu zdarma. Díly nejsou ke stažení.

autoři: Halina Pawlowská , and
Spustit audio

Související