Říkala jsem si, že buď skočím z mostu, nebo se musím změnit, prozrazuje Světlana Nálepková u Haliny Pawlowské

Už jako dítě byla nadaná hudebně, pohybově i dramaticky. Mít vedle ní pocit méněcennosti není nic složitého. Halině Pawlowské ale poodkryla i odvrácenou stranu svého úspěchu.

„Maminka ze mě chtěla mít Adinu Mandlovou 60. let. Ve druhé třídě mě odvlekla na soutěž ve zpěvu, kde jsem obsadila druhé místo a můj osud tím byl zpečetěn,“ svěřuje se Světlana Nálepková.

Čtěte také

„Následovaly dramaťáky, balet, přípravka Národního divadla, zpívání… Byla jsem prostě cvičená jak opice.“ K talentu „na všechno“ postupně přidala nadání na pantomimu.

Stala se vyhledávanou herečkou i zpěvačkou. Později taky cvičitelkou jógy nebo farmářkou. Ve vztazích s muži ale prožívala jednu velkou deziluzi. A v osobním životě se propadala na stále větší dno.

Nedokázala jsem si odpustit

„Byla jsem v takovém stavu, že jsem si říkala, že buď skočím z mostu, nebo se sebou začnu něco dělat. Musím něco změnit, abych si do života stále netahala ty stejné parazitující typy mužů.“

„Poslední kapka byl člověk, který byl opravdu profesionální podvodník. Nedokázala jsem si odpustit, že se mi to stalo,“ připouští. Cestu ven jí ukázala regresní psychoterapie, ale taky třeba návštěva Himálají.

Jak se u Světlany Nálepkové projevují její ruské kořeny? Proč propadla četbě? A s kterou ze silných žen historie, které ji odjakživa fascinují, toho má nejvíc společného?

Speciál Haliny Pawlowské Pokračování za chvilku: Co Čech, to Němcová poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každý den po 12:00 anebo v repríze po 20:00. Každý díl najdete ještě týden po odvysílání na stránce pořadu zdarma. Díly nejsou ke stažení.

autoři: Halina Pawlowská , and
Spustit audio

Související