Adina Mandlová: Dneska už se tomu směju

Osmidílná četba ze vzpomínek české herečky. Mandlová na svoje zlatá léta u filmu i ta pozdější v anglickém exilu vzpomíná se zábavnou sebeironií, otevřeně a smířeně.

Autobiografie Adiny Mandlové je vzácná hlavně tím, že demytizuje často nostalgií zkreslovaná 30. léta. Odhaluje je jako jeden velký kokainový a sexuálně nevázaný večírek, do kterého fatálně zasáhne válka. Rozhodí celý filmový průmysl a pokřiví přátelské a milenecké vztahy.

Čtěte také

Mandlová se nechytila šance prorazit v Hollywoodu. Neubránila se ani pomluvám o vztahu s K. H. Frankem, které ji dovedly až do vězení na Pankráci. A její šanci na nový start u filmu v Anglii zrušila vážná choroba plic. Každá životní peripetie ji ale posilnila a posunula blíž k okamžiku, kdy si mohla říct: „Dneska už se tomu směju.“

Čte: Simona Peková
Redaktor: Jan Sulovský
Režie: Jakub Vítek
Natočeno v roce 2008.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete na portálu mujRozhlas.

autor: Jakub Vítek
Spustit audio

Související