O radosti z jídla i ze života: Pečivo. Jakou roli hraje v našem jídelníčku?
Jaké jsou druhy pečiva? Je to bezlepkové vhodnější? Jak poznat celozrnné pečivo od toho obarveného? Je bílý rohlík skutečně takové zlo? Je něco, na si dát pozor? Jak na domácí pečení chleba? Jaké pečivo hledat v supermarketu? Lze jíst pečivo při hubnutí? Jaké pečivo je vhodné pro děti? Jak je to s pečivem ve světě? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Tuky. Které konzumovat a kterým se vyhnout?
Potřebujeme v jídelníčku tuky? Které bychom měli konzumovat a kterým se raději vyhnout? Spotřebujeme jich dnes víc? Je kalorická hodnota tuků nejvyšší ze všech živin?
-
O radosti z jídla i ze života: Bílkoviny. V čem jsou důležité a co když jich máme nedostatek?
V čem jsou pro nás důležité? Kde je najdeme? Co se stane, když jich máme nedostatek? Pomáhají při hubnutí? Na co si dát pozor u sýrů? Co dělat, když mi nechutná maso?
-
O radosti z jídla i ze života: Sacharidy. Jak pracovat s chutí na sladké?
Jaké jsou vhodné zdroje? Je nějaká denní doba, kdy je lepší se jich vyvarovat? Jak pracovat s chutí na sladké? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka