O radosti z jídla i ze života: Dělená strava. Existují nevhodné kombinace potravin? Jaká jsou rizika tohoto způsobu stravování?
Co si máme představit pod pojmem dělená strava a jaké jsou skupiny potravin? Co nám dodržování jejích principů slibuje? Je to, či není vhodný způsob stravování? Jaká má rizika? Existuje vyvážený pokrm? Může dělená strava někomu pomoct se zažívacími obtížemi? Jaké jsou potraviny, které nás překyselují? Tereza Bebarová se ptala nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Zpracované potraviny. Čím nahradit oblíbené chipsy?
Co jsou zpracované a ultra-zpracované potraviny? Máme se jim vyhýbat? Má jejich konzumace souvislost s obezitou? Tereza Bebarová se ptá terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Cukr. Je třtinový cukr zdravější alternativou? A co umělá sladidla?
Lze cukr z jídelníčku vyřadit úplně? Je přírodní cukr v potravinách lepší, než ten přidaný? Kolik cukru můžeme zkonzumovat? Jak jsou na tom sirupy? A co čekankový sirup?
-
O radosti z jídla i ze života: Přerušovaný půst. Co to vlastně je a jaké benefity by měl údajně mít?
Má vliv na zdraví a hubnutí? Co taková dieta slibuje? Jaká negativa může přerušovaný půst přinést? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.