O radosti z jídla i ze života: Cukr a sladidla. Je třtinový cukr zdravější alternativou? A co umělá sladidla?
Lze cukr z jídelníčku vyřadit úplně? Je přírodní cukr v potravinách lepší než ten přidaný? Kolik cukru můžeme zkonzumovat? Jak jsou na tom sirupy? A co čekankový sirup? Někdy se o sladkém říká, že je to droga. Platí to? Jakých chyb se můžeme dopustit při slazení? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Sacharidy. Jak pracovat s chutí na sladké?
Jaké jsou vhodné zdroje? Je nějaká denní doba, kdy je lepší se jich vyvarovat? Jak pracovat s chutí na sladké? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Tuky. Které konzumovat a kterým se vyhnout?
Potřebujeme v jídelníčku tuky? Které bychom měli konzumovat a kterým se raději vyhnout? Spotřebujeme jich dnes víc? Je kalorická hodnota tuků nejvyšší ze všech živin?
-
O radosti z jídla i ze života: Zpracované potraviny. Čím nahradit oblíbené chipsy?
Co jsou zpracované a ultra-zpracované potraviny? Máme se jim vyhýbat? Má jejich konzumace souvislost s obezitou? Tereza Bebarová se ptá terapeutky Veroniky Pourové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka