Nejnovější
-
Jídlo
S vůní tradice: Tipy pro vánoční stůl
S šéfkuchařem Filipem Sajlerem se zaměříme na vánoční stůl. Jistě na něm nesmí chybět tradiční bramborový salát a smažený kapr. Co ale třeba i zvěřina nebo husí játra?
-
Jídlo
S vůní tradice: Příběh kapra
Kapr hraje hlavní roli na štědrovečerní tabuli. Ale neměl by jen v prosinci, protože ryba rovná se zdraví. Jaké vitamíny obsahuje? Jaká je historie kapra v naší kuchyni?
-
Jídlo
S vůní tradice: Příběh divočáka
Zvěřina na stole je sezónní záležitostí a ne každému musí chutnat. Podle kuchařů velmi záleží na přípravě. Jaký vliv má kančí maso na lidský organizmus?
-
Jídlo
S vůní tradice: Příběh brambor
Věděli jste, že brambory jsou bohaté na vitamín C? Jaké další látky obsahují? Jak je to s jejich pěstováním? Co všechno se z nich dá v kuchyni připravit?
-
Jídlo
S vůní tradice: Husa
Odkdy patří do naší kuchyně jako lahůdka? Kolik plemen existuje a jaký je v nich rozdíl? Jak připravíme doma husí játra, považované za delikatesu?
-
Jídlo
S vůní tradice: Příběh vína
Co znamená „propít“ se k vínu? Jak se v nich orientovat a jak o víně a jeho chuti přemýšlet? Odkud k nám víno přišlo a kdo byl zakladatelem vínařství u nás?
-
Jídlo
S vůní tradice: Příběh dýně
Věděli jste, že některé dýně tu byly rozšířené už od pravěku a že pocházely z Asie? Kolik druhů dýní existuje? Je to ovoce, nebo zelenina? Jak ji pěstovat a zpracovávat?
O pořadu
S vůní tradice: Příběhy potravin
Seriál o regionálních potravinách. S neotřelými recepty špičkových šéfkuchařů, tipy nutričních specialistů, radami zahradníků a chovatelů i výkladem historika stravování.
E-shop Českého rozhlasu
Další pořady
-
Vybíráme z archivu
Český rozhlas Hradec Králové vybírá nejrůznější perly ze svého bohatého hudebního archivu.
-
Toulky českou minulostí
Poutavé vyprávění o české historii a jejích nesmazatelných stopách v krajině.