Mám dar, že si dovedu představit chutě dopředu, myslí si Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař

8. listopad 2022

Je hitem na sociálních sítích, kam dává videa s krátkými postupy, jak uvařit to či ono. „Nechci lidem krást čas tím, že minutu krájím cibuli,“ vysvětluje. „Vadilo mi, že recept, který se dal ukázat za dvě minuty, trval čtvrt hodiny. Říkal jsem si, že lidi ocení stručnost.“ Necítí se v kuchyni někdy sám? Kdo mu vymyslel logo? Jsou důležité vstupní suroviny? Co mu bylo impulzem k vaření? Co je chálování? Poslechněte si v audiu.

„Největší radost mám, když mi lidé píší, že podle těch krátkých receptů uvaří každý. Chodí mi i hodně zpráv, že vaří lidi, kteří se toho báli. Z mých videí jim to ale prý přišlo tak jednoduché, že se do toho pustili. A že jsou za to doma dokonce chváleni,“ vypráví.

Většinu receptů pro svá videa hledá Jaroslav Vajgl na internetu. „Přečtu si je, podívám se na videa a složím si to dohromady. Mám dar v tom, že si dovedu představit chutě dopředu. Změním třeba trochu technologický postup nebo některou surovinu upravím jinak, aby to jídlu pomohlo. Mám radost, když se mi to povede.“

Jedno video vymýšlí a natáčí někdy hodinu, někdy deset. „Chvíli trvá, než mi naběhne myšlenka a vtip, na který lidi čekají. Někdy na vtip čekám i týden. Je to jako sport, někdy forma je, někdy není,“ uzavírá Jaroslav Vajgl.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související