„K řízku přidejte do trouby i krajíc chleba,“ prozrazuje fígl porotce soutěže MasterChef Jan Punčochář

8. září 2022

Lásku k řízku získal od maminky. „Když je dobrý a křehký, je to nejlepší nedělní potěšení.“ Jak vyvažuje čas mezi natáčením televizních projektů a vařením? „Musím být přísný,“ naznačuje svou roli porotce v kuchařské soutěži MasterChef Česko. Jak chutnal syrový vepřový mozek, který připravila jedna ze soutěžících? Poslechněte si záznam pořadu Blízká setkání s šéfkuchařem Janem Punčochářem. Moderuje Tereza Kostková. 

„Řízek je nejlepší věc, kterou mi můžete dát k nedělnímu obědu,“ směje se kuchař Jan Punčochář v rozhovoru s Terezou Kostkovou na Dvojce.

Šéfkuchař Jan Punčochář

Lásku k české klasice získal od maminky. A je znát, že vaří vždy a všude. Hned přidal fígl, jak připravit křehké kuřecí řízky.

Jaký je ten nedělní řízek podle kuchaře a porotce soutěže MasterChef Česko Jana Punčocháře? Prvním tipem je sáhnout po kuřecím masu ze stehna.

Řízek i topinka

„Připravuje se déle, proto je dobré ho dát dopéct do trouby,“ radí kuchař v Blízkých setkáních. Podmínkou je ale dobře propečený strouhankový obal. „Do pekáče položíte silnější plátky chleba, na to pokladete usmažené řízky, přikryjete a dáte na dvacet minut péct,“ říká Punčochář. 

Krajíc chleba nasaje tuk a kromě řízků vznikne i chutná topinka. „Když si ten chléb opečete a přidáte k tomu trochu česneku...,“ naznačuje gastronomický zážitek. 

autoři: Tereza Kostková , juk

Související