„Kromě vaření neumím nic. Dlažbu pokládá žena,“ přiznává šéfkuchař Punčochář

Jan Punčochář
Jan Punčochář

Jídlo měl rád odmala a v mládí sbíral zkušenosti nejen doma, ale i ve světě. Dnes má vlastní restauraci a vaří tam s láskou.

„Jsem takový, že kdybych to neměl rád, tak bych to nemohl dělat. Kromě vaření neumím nic. Máme dům se zahradou a doma to máme rozdělené tak, že já vařím a moje paní třeba seká trávu nebo pokládá dlažbu,“ přiznává Jan Punčochář moderátorce Stáně Lekešové.

Jan Punčochář

V cizí i vlastní restauraci ho prý dokáže nejvíc naštvat protivný číšník. „Opakuju jim každý den, aby se na lidi usmívali. Protože tím dávají najevo, že je rádi vidí.“ Důležité prý taky je, aby lidé odcházeli z jeho restaurace sytí, ale nepřejedení. „Když je jídlo dobře připravené, nemáte v žaludku kostku. Z opravdu dobrého jídla vám není nikdy extrémně těžko.“   

Co je základem dobré omáčky? Co si myslí o české kuchyni? Užíval si místo v porotě pořadu MasterChef? Které země má rád? S jakými pocity chodí do jiných restaurací? Je hodně kritický?

Spustit audio

Související