Udělat dobrý steak. S tím mají lidé největší problém, říká finalista soutěže MasterChef Česko Jiří Hilgart
Byl soutěžícím jedné z minulých řad kuchařské soutěže MasterChef Česko. „Můj život soutěž velmi ovlivnila. Rozhodl jsem se opustit orchestr a naplno se věnovat vaření,“ tvrdí Jiří Hilgart. Jaké má plány jako šéfredaktor časopisu o jídle? Které maso doporučuje na steak? Kdy se přestal bát smrti? Poslechněte si celý rozhovor Terezy Kostkové.
Jako kontrabasista hrál v Českém národním symfonickém orchestru. „V té době jsem už začínal i profesionálně vařit. Měl jsem to štěstí, že mě k sobě do učení vzal kuchař Honza Punčochář,“ říká Jiří Hilgart. „Po roce, kdy jsem zároveň hrál i vařil, jsem se rozhodl, že basu vyměním za vařečku.“
Častým přáním byl steak
Věnoval se tzv. privátnímu vaření pro klienty. „Je to takové malé představení. Trochu i zábava. Lidé se musí cítit dobře. Nezažil jsem žádné bizarní přání. Spíše si lidé často přáli steaky. Udělat dobrý steak je věc, se kterou lidé mívají největší problém.“
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka