Kriminálka Mirka Vaňury zabodovala v anketě Podcast roku. Zvítězila v kategorii Veřejnoprávní

15. červen 2023

První místo ve Veřejnoprávní kategorii a třetí místo v kategorii True Crime. Tak byla oceněna Kriminálka v hlasování o nejzajímavější český podcast. Uspěl i Host Lucie Výborné, Vinohradská 12, Hranice násilí a další podcasty Českého rozhlasu. Pátý ročník posluchačské ankety Podcast roku zaznamenal nejvyšší účast hlasujících v historii, počet hlasů přesáhl hranici 100 tisíc. Děkujeme za ty vaše!

„Když jsme se to dozvěděli, tak jsme tomu fakt nevěřili. Jestli můžu mluvit i za moji režisérku, manželku a dramaturgyni, tak takto šťastní jsme opravdu dlouho nebyli. Máme obrovskou radost i z toho, jakou má Kriminálka poslechovost. Moc děkujeme posluchačům. Budu moc rád, když se bude Kriminálka poslouchat dál. A hlavně moc děkujeme Českému rozhlasu, protože bez jeho podpory by Kriminálka nebyla,“ uvedl autor pořadu Kriminálka Mirek Vaňura.

Rekonstrukce skutečných kriminálních případů můžete poslouchat každou středu po 18:00 na Dvojce nebo kdykoliv zpětně na našem webu a v aplikaci mujRozhlas.

Velký počet hlasů získal také populárně-vědecký magazín Meteor nebo oblíbená talk show Blízká setkání.

Kriminálka

Kriminálka

st | 18–18.30 h

Unikátní záznamy z vyšetřování a největší případy novodobého českého zločinu. Úspěšnou true crime sérii připravuje autorská dvojice Dana a Mirek Vaňurovi, zvukový mistr Leoš Sedláček a hudebně Tomáš Pernický.

Poslouchejte zde >>

  

Blízká setkání

Blízká setkání s Terezou Kostkovou nebo Adélou Gondíkovou

po–pá | 11–12 h

Rozhovory od srdce s hosty, které znáte nebo které stojí za to poznat. Moderují Tereza Kostková nebo Adéla Gondíková. Dramaturgie Michaela Svobodová.

Poslouchejte zde >>

  

Meteor

Meteor

so | 8–9 h

Vědecko-populární reportáže, rozhovory a dokumenty pro všechny. Pořad nepřetržitě vysílaný od roku 1963 aktuálně autorsky připravuje Petr Sobotka. Spolu s ním Meteorem provází Kateřina Březinová.

Poslouchejte zde >>

  

Historie českého zločinu

Historie českého zločinu

Dobrodružství české kriminalistiky na pomezí rozhlasové hry a dokumentu. Každý díl je inscenován jako detektivka s komentářem zasvěceného odborníka. Na podcastu autorky Bronislavy Janečkové se scenáristicky kromě ní podíleli Jitka Škápíková, Tereza Vojtová nebo Emil Hruška. Jednotlivé epizody režírovali Jaroslav Kodeš, Dimitrij Dudík a Vít Vencl, zvukové efekty Petr Šplíchal, dramaturgie Magdalena Šorelová.

Poslouchejte zde >>

Související