Karl Ludwig Nessler. Že vám to jméno nic neříká? Přesto jeho vynález využívá řada žen

Právě tento muž ženám usnadnil péči o vlasy. Vděčíme mu totiž za vynález trvalé ondulace. Napsala Denisa Hrnčířová. Další Příběhy z kalendáře můžete poslouchat online na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Jeho úsilí bylo korunováno úspěchem až po několika pokusech, které skončily pro modelku popáleninami a puchýři na pokožce hlavy. Původní procedura trvala celých 6 hodin, a jak je zřejmé, nebyla úplně bez rizika. Ale co by ženy pro krásu neudělaly.

Ve vlasech se nosily i mísy s ovocem

Ostatně, už od pradávna hrály vlasy a účesy v životě žen důležitou roli. Víte, že v minulosti se ve vlasech nosily třeba i celé mísy s ovocem nebo vázy s květinami?

Zajímá vás, jak se s takovým účesem dalo chodit, nebo třeba spát? Poslechněte si Příběhy z kalendáře, věnované výročí vynálezu trvalé ondulace a zajímavostem z historie i současnosti účesů.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 17. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

Spustit audio

Související