Jsem jen hudební nástroj, na který Lukáš Hlavica zahrál čtrnáctidílnou písničku, tvrdí herec Petr Lněnička

7. listopad 2023

Svým skvělým hlasem se ujal zbrusu nové Četby na pokračování na Dvojce, detektivky Hluboký spánek. „Byl bych moc rád, kdyby u toho naši posluchači neusnuli,“ žertuje herec. Bylo součástí jeho přípravy vidět filmy s Marlowem? V jakém kostýmu se nechal nafotit? Na kterých slovíčkách se zadrhává? A zpívá stejně dobře, jako mluví?

Čtěte také

Celý román načetl Petr Lněnička sám. „Je to tak, jak je ta kniha napsaná, kdy to vypráví detektiv Phil Marlowe. Četl jsem to pod vedením Lukáše Hlavici, kterého mám velice rád a byl mým pedagogem na DAMU. Rád s ním pracuji. Většina toho, co posluchač uslyší, je zásluha pana Hlavici. Já jsem jen hudební nástroj, na který on zahrál čtrnáctidílnou písničku,“ tvrdí.

V knize Raymonda Chandlera se střídají různé postavy, ale i s tím si režisér s hercem poradili. „Řekli jsme si, že by to asi bylo nudné a monotónní, kdybych to pořád četl jedním hlasem, takže jsme se to pokusili rozlišovat, ale ne tak úplně, jako by šlo o rozhlasovou hru. Doufáme, že se v tom posluchači neztratí,“ uzavírá herec Petr Lněnička.  

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související