Zvony bez věží cinkat neumějí. Napínavá velikonoční pohádka

9. duben 2023

Malá Bára si ráda vymýšlí a spoléhá na svou fantazii. Rodiče se na ni často zlobí, že nemluví pravdu. Ale Bára je přesvědčená, že nelže. Všechno je tak, jak říká! Dobře přece ví, že si může povídat s kýmkoli, když to bude nutné. Třeba i se ztraceným zvonem Vašíkem, který nenašel cestu domů. Na Bílou sobotu se vracel z Říma a netrefil zpátky do věže. Pokud nenajde své místo do večera, zreziví. Něco takového Bára přece nedopustí! Poslechněte si napínavou velikonoční pohádku.

Účinkují: Jakub Svojanovský, Coco Rafajová, Diana Toniková, Ondřej Brousek, Jaroslava Pokorná, Miroslav Hanuš, Aleš Procházka, Viktor Kuzník, Jana Kubátová, Apolena Veldová, Zuzana Hykyšová a Miroslav Hruška
Napsal: Štěpán Vranešic
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Hudba: Ondřej Gášek
Režie: Josef Kačmarčík
Premiéra: 31. 10. 2021

Pro záchranu svého kamaráda se Bára snaží udělat maximum. Vždyť přece na kamarádství je nejdůležitější, že si dva navzájem pomáhají a sdílejí své starosti a radosti. Třeba tohle Bára při putování Brnem pochopí. Díky svému úsilí se seznámí i s neslušným panáčkem a chrličem na kostele sv. Jakuba, s věžičkami Staré radnice i s kastelánem hradu Špilberk.

Další hry a četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související