O Apolence a třech přadlenách. Pohádka s Josefem Somrem a Václavem Postráneckým

2. duben 2023

Tři sudičky, tři úkoly a také jeden princ, zlostný rarach Kulpas a sličná Apolenka. Rozhlasová variace na známý lidový motiv vás zavede do chalupy na dolním konci Oujezda. V ní žije maminka s dcerou Apolenkou. Sudičky jí nad kolébkou předpověděly krásu, laskavost a pracovitost, ale taky jednu starost – nikdy se jí nebude dařit u kolovratu. A právě předení způsobí Apolence hodně vrásek. Jak to však v pohádkách bývá, velké trápení se nakonec promění v životní štěstí.

Účinkují: Josef Somr, Václav Postránecký, Simona Vrbická, Milena Steinmasslová, Lukáš Hlavica, Radka Fidlerová, Milena Dvorská, Libuše Havelková, Vlastimil Bedrna, Miriam Kantorková, Věra Kubánková, Jaroslava Adamová
Napsal: Milan Navrátil
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Karel Holas
Režie: Michal Pavlík
Natočeno: 1997

Další hry a četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související