Zpěvák a herec Vojta Dyk připravuje velký koncert. „Pořád mě to nehorázně baví. Na pódiu zažívám erupce štěstí“

23. květen 2024

Chystá vystoupení v pražské O2 Aréně. „Paradoxně mi pouť do Santiaga de Compostela přišla méně náročná, než poslední půlrok, kdy připravujeme ten koncert,“ přiznává zpěvák. Proč jsou přípravy na koncert tak náročné? Co návštěvníci uvidí? Proč má na plakátu oranžovou šmouhu přes oči? Jaké zážitky si přivezl z pouti do Santiaga de Compostela, kterou šel se svojí ženou?

Chystat tak velký projekt je podle Vojty Dyka náročné. „Je to nepoměr, protože to chystáš dva a půl roku a pak to za dvě hodiny vyplivneš. Kdybych byl jako kolega Timberlake nebo Sting, tak bych jel třeba i do jiných zemí. Takhle se vrátím do kulturáku ve Velké Bíteši a budu rád,“ směje se herec a dodává: „Na druhou stranu, tam Timberlake určitě nehraje.“

„Pro mě je to vyvrcholení nějakého snažení s kapelou D.Y.K. a pak budu dělat to, co mě baví, což je chodit na ryby a mít víc volna. Zjistil jsem, že mi práce nedělá dobře. A práce je všechno, co se nedá dělat vleže,“ prohlašuje za smíchu publika v Radiocafé Vinohradská 12.

Koncerty prý ale miluje. „Na jednu stranu mě to nabíjí, na druhou je to fyzicky únavné. Pořád mě to nehorázně baví. Na pódiu zažívám erupce štěstí. Lidi přijdou na koncert, tančí, poslouchají a smějí se... A já jim dávám něco ze sebe. Pozorovat tuhle cestu je fascinující,“ uzavírá v Blízkých setkáních zpěvák a herec Vojta Dyk.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související