Nedokážu bejt přísnej, ale umím i zařvat, přibližuje výchovu svých dětí Vojta Dyk

24. únor 2020

Má rád svobodomyslnou Ameriku, kde natočil své první sólové CD, ale nad otázkou, jestli vychovává benevolentně i svoje děti, krčí zpěvák rameny.

„Nevím, jak vychovávám. Lépe řečeno: nesnažím se vychovávat, ale dávat příklad. Nedokážu bejt přísnej. Jsem kamarádskej a často jsem jeden z nich. Mám tak najednou doma čtyři chlapečky. Pravda ale je, že někdy dokážu i zařvat. Ta harmonie je dobrá,“ je přesvědčený Vojta Dyk.       

Černá hudba u nás chybí

Svoje první sólové album D. Y. K. nahrál v New Yorku. „Pro mě to byl splněnej sen,“ přiznal se Tereze Kostkové v Blízkých setkáních. „Nedělám z toho víc, než je. Ale stojím si za ním a myslím, že je dobrý. Stálo mě to dvě pěkný auta.“

Vojtěch Dyk

A proč se Vojta Dyk rozhodl pro Ameriku? „Byla to ta černá hudba, kterou jsem chtěl na CD obsáhnout. Mám v sobě zakořeněnou africkou hudbu, která mi tady v Čechách chybí. My jsme rockovější národ.“

Totální demokracie

Kromě desky si přivezl domů spoustu poznatků. Třeba ohledně benevolence. „Je to tam teď mnohem striktnější. Já tomu říkám totální demokracie. Všechno se tváří jako hrozně svobodný, ale ono to tak není,“ ujistil.

Kdo skládal texty na CD? Jakou má angličtinu? Vychovává děti stejně jako jeho táta? Jsou děti geniální? Lákají ho francouzské šansony?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související