Miluji éteričnost spodního prádla. První podprsenka byla z kapesníků, říká návrhářka Tereza Vu

21. červen 2024

Sama navrhuje i sama šije spodní prádlo. „Lásku k materiálům mi předala moje babička. Paličkování bylo moje dětství,“ vzpomíná Tereza Vu. Proč je pro ni šití něco jako šperkařství? Byla v dospívání vedena k tomu, aby na sobě vždy měla slušné prádlo? A co ji fascinuje na ženské duši?

„Srovnání se šperkařstvím v mém případě sedí, protože já prádlo velmi ráda ručně zdobím, našívám různé druhy krajek, korálků a krystalů a celkově se snažím pracovat na úrovni vysoké krejčoviny, protože šiju hlavně na zakázku,“ popisuje kreativní proces módní návrhářka Tereza Vu, která studovala v Londýně.

Dvojí duše ženy

Radost jí v poslední době dělá především to, že lidé začali vnímat kvalitu trochu jinak než dříve. „Začínají oceňovat, aby to bylo ušito správně a ze správných materiálů. Osobně razím pravidlo, že každý návrhář by měl vědět, jak se dělá střih a jak se věc šije. Samozřejmě ale, když dělám univerzální kolekci na e-shop, spolupracuji se švadlenami a se šicími dílnami,“ přibližuje proces tvorby.

Čtěte také

Plná dojmů je teď i z příprav módní přehlídky v Karlových Varech, kde budou k vidění šaty s prvky spodního prádla. „Éteričnost a jemnost, kterou na spodním prádle miluju, jsem zakomponovala i do modelů šatů. Celá kolekce je černá a jde o kombinaci krajky a vlny, protože záměrem bylo vytvořit ženskou siluetu.“

Tereza Vu studovala na London College of Fashion, lásku k materiálům jí ale předala babička. „Paličkování bylo moje dětství. Lásku k materiálům mám od ní. Osobně nejraději pracuji s hedvábím a francouzskou krajkou, které dokonale korespondují s ženským aspektem, že každá žena má dvě duše. Na jedné straně všechno zvládají, na druhé straně je to, jak to zvládají a jaké temnoty se s tím pojí...,“ dodává.

autoři: Tereza Kostková , opa
Spustit audio

Související