Nechtěla jsem být herečkou, aby mě nikdo neznal. Chtěla jsem být známá, přiznává herečka Tatiana Dyková

4. duben 2023

Je v nominaci na Neviditelnou herečku století. „Daří se mi být neviditelná. Těžko se mi to daří s mým mužem (Vojtou Dykem), ale neviditelnost mě baví, abych si mohla žít svůj civilní život. A to umím,“ ujišťuje známá herečka. Jaký má vztah k rozhlasu? Jak probíhá natáčení rozhlasových her? Do jaké doby v minulosti by se ráda vrátila? Co prozradila o natáčení pokračování filmu Aristokratka?

Hrát si na neviditelnou ji prý bavilo už od dětství. „Zkoušela jsem si to. Pak jsem ale naopak toužila být hodně viděna. Nechtěla jsem být herečkou, aby mě nikdo neznal. Chtěla jsem, aby mě všichni znali,“ otevírá svoji duši.

„Ta prvotní motivace nebyla úplně zdravá. Pamatuji se, že jsem si jednou sedla tatínkovi na klín a on mě odstrčil, protože byl myšlenkami jinde. A já si řekla: Tak ty mě nechceš vidět? Já udělám něco, že se na mě budeš muset dívat celý život!“

Bylo to podle Tatiany Dykové něco zvláštního, co vymyslela dětská hlava. „V dospělém věku jsem si říkala, jaká byla motivace k tomu stát se herečkou, a přišla jsem na tento silný moment. A došla jsem k tomu, že tento moment není zdravý a neslučuje se s mojí představou o tom, jak v herectví pokračovat. Tak jsem to v hlavě přepracovala, motivace se proměnila a proměnila se i práce,“ uzavírá.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související