Ať žije zelí!

Z vysílání Sobotního Hosta do domu víme, že zelí je lehké, močopudné, vhodné při léčbě krevních chorob a cukrovky a také, že se v minulosti používalo ke snížení horečky. Zelí můžeme zpracovat na několik různých způsobů. Věříme, že recept, který jsme vám nabídli v pořadu U stolu však ještě neznáte.

Zapečené zelí a la Magdalena Dobromila Rettigová

Suroviny: hlávka zelí, 500 g mletého masa (vepřového, telecího nebo hovězího), 2 celá vejce, kmín, jalovec, tymián, bobkový list, sůl, pepř, zázvor, strouhanka.

Postup: Mleté maso ochutíme pepřem, zázvorem a solí. Přidáme vejce a strouhanku podle potřeby. Hlávku zelí rozkrojíme na čtyři díly, košťálek vyřízneme. Spaříme vařící vodou a necháme asi 5 minut povařit (spolu s kořením). Zelí nasekáme a střídavě s mletým masem skládáme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy tak, že poslední vrstvu musí tvořit "sekanina". Pečeme v troubě 20 až 30 minut pěkně dozlatova.

autor: name