Žena upír. Skutečný případ z Velikonoc 1932

Na Velikonoce roku 1932 objevili obyvatelé domu v Praze-Košířích v kolonii Na Cibulce hrůzný nález – muže s proříznutým hrdlem. Spáchal poštovní podúředník sebevraždu, anebo v tom měla prsty jeho žena?

 
Scénář: Jitka Škápíková
Komentář: policejní historik Miloš Vaněček
Účinkují: Marcela Nohýnková, Radek Zima, Filip Kaňkovský, Antonie Talacková, Zuzana Kajnarová-Říčařová, Petr Halíček, Lukáš Hlavica, Pavel Batěk, Svatopluk Schuller
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer
Zvukové efekty: Petr Šplíchal
Režie: Jaroslav Kodeš
Premiéra: 15. 4. 2020

Třiatřicetiletá Anna Marešová, rozená Sýkorová, se za osmačtyřicetiletého poštovního podúředníka Antonína Válka provdala v červenci 1930. Od svatby uplynuly necelé dva roky, když domovnice Marie Melicharová oznámila nález mrtvoly ve vilce v kolonii Na Cibulce č. p. 424.

Antonín Válek ležel v ložnici naznak s rozhozenýma rukama. Na krku měl hlubokou řeznou ránu a kolem těla byla kaluž zaschlé krve. U pravé ruky oběti ležel kuchyňský nůž.

Ohledání místa činu kriminalistům napovědělo, že těsně před smrtí byla oběť nejspíše s nějakou ženou. Manželka zavražděného podúředníka byla hned hlavní podezřelou. Četníci si pro ni ovšem museli dojet do domu jejích rodičů v Jirnech. Svoji vinu důrazně popřela…

autoři: Jitka Škápíková , and
Spustit audio

Související