Rytíř na draka. Premiérová pohádka s Markem Lamborou o tom, že i rytíř může tu a tam ztratit kuráž

2. říjen 2022

Malé princezně Emilce dělají společnost hrobník Cyprián, kat Lamželezo a čert Fofrda. Emilka s nimi tráví čas raději než s tetou Kunhutou, která princeznu dostala po smrti krále a královny na starost. Mnohem víc než blaho princezny však Kunhutu zajímá vlastní prospěch. Spolčí se proto s Hromířem, který taky touží po moci. Oba pak do království přilákají draka, aby princeznu unesl...

Osoby a obsazení: Coco Rafajová (princezna Emilka), Alexandr Mojžíš (Krucifousek), Václav Neužil (čert Fofrda), Marek Lambora (hrobník Cyprián), Zdeněk Hruška (kat Lamželezo), Aleš Procházka (Hromíř), Simona Vrbická-Koptová (Kunhuta), Jiří Schwarz (drak), Jiří Knot a Tomáš Pergl (strážní)
Napsala: Jana Ozoráková
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Milan Křivohlavý a Ladislav Reich
Hudba: Kryštof Marek
Režie: Vladimír Rusko
Premiéra: 2. 10. 2022

Dokáže v sobě hrobník Cyprián, který byl původně rytířem, najít sílu postavit se hrozivému drakovi a zachránit Emilku? Jak mu budou nápomocni kat s čertem? A přijde Cyprián na to, že ohromný strach bývá také ohromný lhář a že ze všeho nejradši našeptává těm, kdo mu uvěří? A kdo nakonec převezme vládu nad královstvím?

Hledáte audiopohádky na dobrou noc zdarma? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a pohádky zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související