Koleda z nebes. Radoslav Brzobohatý v dobrodružství dvou bratrů, kteří se tajně vydají za svým dědou do hor

10. prosinec 2022

Název rozhlasové hry Zdeňka Kováře přímo voní Vánocemi. Koleda v tomto příběhu nemá ale jen úlohu prosytit vzduch sváteční atmosférou. Točí se kolem dobrodružství dvou bratrů, kteří se v nelehké situaci tajně vydají za svým dědou do odlehlé vesnice v horách. Nepostrádá napětí ani humor vlastní všem jejich vrstevníkům a natočil ji legendární režisér Karel Weinlich.

Osoby a obsazení: Jiří Konvalinka (Jindra), Mirek Šimůnek (Miloš), Pavel Pípal (ředitel), Jiří Ornest (starosta), Anna Řezníčková (Iveta), Václav Jílek (Červený), Karel Kratochvíl (Doležal), Martin Luhan (Kokeš), Jana Drbohlavová (učitelka), Antonín Hardt (průvodčí), Jiří Holý (cestující), Pavlína Mourková (Maruška), Radoslav Brzobohatý (otec Pošmourný), Jana Andresíková (doktorka), Jana Durčáková (pokladní), Gaston Šubert (strojvedoucí), Luděk Nešleha (výpravčí), v dalších rolích Roman Víšek, Hana Brothánková, Adam Rut a Robert Nižník
Připravil: Ivan Hubač
Dramaturgie: Ivan Hubač
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer
Zvukové efekty: Karel Šplíchal
Zvuková spolupráce: Alena Vejsadová
Hudba: Jana Mandelová
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 2000

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související