Budulínek. Pohádka o poslouchání v rozhlasové adaptaci oceňované loutkohry Naivního divadla Liberec

25. září 2022

Vyprávění o klukovi, kterého ukradla liška, obohatil autor Vít Peřina o další linku. Sleduje v ní osud babičky a dědečka a vysvětluje, proč hrají na housle a na bicí. Hlavní roli v rozhlasové pohádce přisoudil ale dveřím, které neposlušný Budulínek stále otevírá, až se mu to jednou zle nevyplatí... Původní loutková hra Naivního divadla v Liberci získala řadu ocenění i v zahraničí. Režisér rozhlasové verzea záměrně zdůraznil divadelní rysy textu a podpořil laskavý humor.

Osoby a obsazení: Samuel Budiman (Budulínek), Blanka Josephová Luňáková (babička), Hynek Chmelař (dědeček), Helena Dvořáková (Liška), Václav Rašilov (papouch), Pavel Šimčík (hajný), Ivana Machalová (ušařka), Veronika Lazorčáková a Barbora Kubátová (liščata), Michaela Doležalová (pošťačka), Gustav Hašek (opravář), Lukáš Hlavica (dveře), Vojtěch Černý a Daniel Vano (kluci), Žofie Hánová a Barbora Sadílková (holky) 
Napsal: Vít Peřina
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Radek Veselý
Hudba: Marek Doubrava
Režie: Petr Vodička
Premiéra: 30. 5. 2021

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

  • Marka Míková: Hajaja z nemocnice

    Mimozemšťani, indiánská dívka, dinosauři anebo kouzelný havran v nemocnici? Kdo si i tam udrží dobrou náladu, ten se rychleji uzdraví a možná zažije i nějaké dobrodružství.