Rozhlasová hra živě? To jsem nikdy nedělala, těší se herečka Beáta Kaňoková

19. září 2022

Chvilka štěstí. To je název komedie, kterou Dvojka bude v neděli vysílat živě a na kterou se připravuje i jedna z hlavních protagonistek, herečka Beáta Kaňoková. „Zatím jsem v rozhlasu četla jen pohádku,“ usmívá se. S jakými pocity vyprovodila dceru do školky? Jak prožívala pubertu? Chtěla být vždycky herečkou? Jak se k herectví dostala? Na kterou práci ráda vzpomíná? Poslechněte si v audiu.

„Tohle jsem ještě nikdy nedělala. Přímý přenos bude poprvé,“ těší se. „Bude to hodně podobné divadlu. Proběhnou zkoušky, příprava a pak bude premiéra,“ uvažuje.

Ve hře účinkuje společně s Danielem Krejčíkem, Kateřinou Marií Fialovou, Johannou Tesařovou a dalšími. „Dnes je první čtená zkouška. Text už jsem dostala do ruky, ale protože jsem se stěhovala, tak jsem na něj neměla čas.“

Komedie Víta Vencla se žánrově blíží tzv. červené knihovně, která však Beátu Kaňokovou v mládí moc neoslovila. „Je pravda, že jsem v pubertě asi četla nějaké romány pro dívky, ale nikdy to nebyl žánr, který bych vyhledávala. Takže uvidím, co to ve mně probudí za pocity,“ uzavírá herečka.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.