V životopisu nepotřebuju mít nic víc, než že zpívám s Pražským výběrem, tvrdí herečka Iva Pazderková

15. září 2022

Je herečkou, stand-up komičkou i zpěvačkou. Nedávno měla dokonce turné s Pražským výběrem. „Letos je to deset let, co zpívám s kapelou. Sama si to závidím a vůbec to nechápu,“ přiznává. Co teď zkouší? Chtěla by pracovat v rozhlase? Jaké téma by si pro svůj pořad zvolila? Jak šetří životní prostředí? Co člověk potřebuje v džungli? Poslechněte si v audiu.

„Před deseti lety mi zavolal Michael Kocáb, jestli s nimi nepojedu turné a nebudu s nimi zpívat. Nechápu, proč to udělal, ale byla to jedna z nejlepších věcí, která se mi mohla stát. V životopisu už nepotřebuju mít nic víc, než že s těmito geniálními muzikanty a dobrými lidmi můžu být na jevišti,“ vyznává se Iva Pazderková.

„Kolikrát se mi stane, že se na pódiu otočím, vidím je a říkám si, že není možné, že tam s nimi jsem. Písničky mi vybírají oni a je to vždycky velký zážitek.“

Herecký idol

Velká premiéra je film, ve kterém si Iva Pazderková poprvé zahrála s Ivou Janžurovou. „Ona je odjakživa můj naprostý idol. Je to výjimečná herečka a osobnost. A já s ní točila! Chvilkami jsem se na ni dívala a říkala si: Ježíšikriste, já točím s Janžurkou! Byl to krásný zážitek a děkuju bohu a panu Krobotovi za tuto příležitost,“ uzavírá herečka a zpěvačka.

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.