Pohled do chřtánu Fudži byl zážitek mého života. Pláču při vzpomínce, přiznává herečka Iva Pazderková

19. říjen 2021

„Chtěla bych se tam na nějakou dobu odstěhovat. Tak moc Japonsko miluju,“ vyznává se v Blízkých setkáních herečka, moderátorka a stand-up komička.

Při tehdejší návštěvě této země vylezla se svým přítelem i na horu Fuji. „Vysadí vás v 2500 metrech, kde je základní tábor a pak vystoupáte do 3700. Zvládli jsme to, i když jsem měla strach. Byl to jeden z největších zážitků mého života – dívat se do chřtánu Fuji. Rozpláču se, když si na to vzpomenu,“ svěřuje se.

Láska k Japonsku

„Nevím, kde to vzniklo, ale tahle země mě vždycky fascinovala, i když jsem si vědoma velkých sociálních problémů, které tam jsou. Pravděpodobně je to proto, že jsem velmi chaotický člověk a dělá mi dobře řád,“ zamýšlí se Iva Pazderková.

„V Japonsku se necítím jako v jiné zemi, ale jako na jiné planetě. Je tam hmatatelná ohleduplnost,“ vypráví. „Lidé pochopili, že když se k sobě budou hezky chovat, tak spolu mohou vycházet a žít spolu.“

„Je jedno, že je to často pokrytecká záležitost, ale je to funkční věc. Je to uklidňující. Vyhovuje mi za všechno děkovat a zdravit se,“ ujišťuje stand-up komička.  

Cítí se dobře v rozhlasovém studiu? Proč se začala věnovat cvičení a pohybu? Našla sval, o kterém nevěděla? Co ji baví na představení Holky jako květ?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související