Rozhlas u plotny (Vepřový bůček upravovaný ve vakuu s bílým zelím, jablky a bramborovým knedlíkem s praženou houskou)
I president Asociace kuchařů a cukrářů Miroslav Kubec si někdy rád pochutná na řádně "prorostlém" kusu masa. Podělil se s námi proto na návod, jak nápaditě připravit vepřový bůček.
Vepřový bůček upravovaný ve vakuu s bílým zelím s jablky a bramborovým knedlíkem s praženou houskou
Suroviny:
800 g vepřového bůčku bez kosti
1 velká cibule
5 stroužků česneku
sůl
kmín
kytička čerstvých bylinek(oregáno, rozmarýn, šalvěj)
hlávka bílého zelí
anglická slanina
jablko
cukr
ocet
Suroviny (bramborové knedlíky):
základní bramborové těsto
do zlata opečené kostičky housky
vídeňská cibulka se škvarečky
Postup:
Bůček omyjeme, kůži nakrojíme na kostičky, okořeníme solí a kmínem a vložíme do vakuovacího sáčku. Kdo jej nemá, tomu postačí jen pevný igelitový sáček.
Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a kytičku koření. Odsajeme nebo vymarněme vzduch, sáček dobře uzavřeme.
Takto připravené maso vložíme do teplé vody a při teplotě do 80°C mírně vaříme tři hodiny. Potom maso vyjmeme, i se šťávou vložíme do pekáčku a rychle dopečeme "na barvu".
Maso je pak šťavnaté, plné chuti po přidaných surovinách.
Jednotlivé porce naaranžujeme na talíř, doplníme zelím a bramborovým knedlíkem a přelijeme smaženou cibulkou se škvarečky.