Rozhlas u plotny (Pstruzi v kabátku z anglické slaniny plnění modrým sýrem) - 20.8.
Petra Pospěchová je publicistka a food kritička. Zná proto jídla, která opravdu stojí za naší pozornost. O jedno z nich se s námi podělila.
Pstruzi v kabátku z anglické slaniny plnění modrým sýrem
Suroviny pro 2 osoby:
2 pstruzi
10 plátků anglické slaniny
10 dkg sýra Bleu d´Auvergene
2 stroužky česneku
1 citron
10 dkg másla
čerstvé bylinky
pepř
sůl
Postup:
Ryby vyčistíme, propláchneme a osušíme. Uvnitř je lehce osolíme, opřepříme, zakápneme citronovou šťávou a potřeme utřeným česnekem. Šest plátků slaniny nakrájíme na nudličky, stejně jako sýr. Obojím potom ryby plníme. Zbylými plátky slaniny, stačí tři na jednu rybu, pstruhy omotáme. Na plechu pomalu rozpustíme máslo a na něj ryby klademe. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, přibližně 15 minut. V polovině tohoto času ryby otočíme. Podáváme s vařenými či pečenými bramborami.