Rozhlas u plotny (Pečená panenka s bešamelovou omáčkou a noky s olivami)
Se šansoniérkou Janou Rychterovou jsme si připravili vepřovou panenku v klasické bešamelové omáčce. Netradiční ale byly noky s olivami.
Pečená panenka s bešamelovou omáčkou a noky s olivami
Suroviny (noky):
žloutky
sníh
pepř
sůl
krupičku
žemli
olivy
Suroviny (maso):
vepřová panenka
sůl
pepř
šalvěj
tymián
máslo
Suroviny (omáčka):
máslo
mouka
mléko
"plesnivý sýr"
špetka šalvěje
Postup (noky):
Všechny uvedené suroviny zamícháme do hustší hmoty a vytvoříme nočky. Ty se uvaří ve vodě.
Postup (maso):
Vepřovou panenku osolíme, opepříme, posypeme šalvějí a tymiánem. Pečeme do měkka, podléváme vodou nebo vývarem.
Postup (omáčka):
Vytvoříme klasický "bešamel". Navíc do něj ale nastrouháme trochu "plesnivého sýra" a přidáme špetku šalvěje kvůli vůni.