Rozhlas u plotny (Pangasius na hrušce a citronovém dipu)

Rozhlas u plotny

Lehkou rybu s jemným hruškovým dipem jsme si uvařili s jedním ze členů skupiny Maxim Turbulenc.

Pangasius na hrušce a citronovém dipu

Suroviny pro 2 osoby:

pangasius
2 ks hrušky máslovky
máslo
paprika sladká
citrónový pepř
vegeta
sůl
celý citrón
solamyl
16 ks hodně malých brambor
petrželová nať
1 červená paprika
2 listy salátu

Postup:
Osoleného, opepřeného a lehce "poparikovaného" pangasia osmažíme na másle, zhruba po deseti minutách přidáme na plátky nakrájené hrušky a rychle orestujeme.

Do 1,5 dcl vody vymačkáme citrón, z něhož jsme do té samé vody předem nastrouhali kůru. Necháme přejít varem a poté zahustíme solamylem.

Oloupané brambory (vcelku) povaříme v osolené vodě, po změknutí restujeme na másle, pak rozložíme na dva talíře a posypeme nasekanou natí petrželky.

Naproti položíme hotovou rybu s hruškami a hned vedle ní list salátu, který poklademe na proužky nakrájenou paprikou. Rybu s hruškami přelijeme dipem.