Rozhlas u plotny (Pangasius na hrušce a citronovém dipu)
Lehkou rybu s jemným hruškovým dipem jsme si uvařili s jedním ze členů skupiny Maxim Turbulenc.
Pangasius na hrušce a citronovém dipu
Suroviny pro 2 osoby:
pangasius
2 ks hrušky máslovky
máslo
paprika sladká
citrónový pepř
vegeta
sůl
celý citrón
solamyl
16 ks hodně malých brambor
petrželová nať
1 červená paprika
2 listy salátu
Postup:
Osoleného, opepřeného a lehce "poparikovaného" pangasia osmažíme na másle, zhruba po deseti minutách přidáme na plátky nakrájené hrušky a rychle orestujeme.
Do 1,5 dcl vody vymačkáme citrón, z něhož jsme do té samé vody předem nastrouhali kůru. Necháme přejít varem a poté zahustíme solamylem.
Oloupané brambory (vcelku) povaříme v osolené vodě, po změknutí restujeme na másle, pak rozložíme na dva talíře a posypeme nasekanou natí petrželky.
Naproti položíme hotovou rybu s hruškami a hned vedle ní list salátu, který poklademe na proužky nakrájenou paprikou. Rybu s hruškami přelijeme dipem.