Rozhlas u plotny (Nakládané kotlety se špenátem a bramborovým knedlíkem)
Miroslava Besserová je autorka řady kuchařek známých osobností, především herců. Je tedy jisté, že se právě tento pokrm občas vyskytne i na talíři některé naší filmové či hudební hvězdy.
Nakládané kotlety se špenátem a bramborovým knedlíkem
Suroviny:
vysoké vykoštěné kotlety
Suroviny (marináda):
olej
červená paprika
drcený kmín
granulovaný česnek
bílý pepř
bazalka
bobkový list
kari
vegeta
Postup:
Vysoké vykoštěné kotlety nenaklepeme. Omyjeme je a naložíme do marinády (vytvoříme ji smícháním všech výše uvedených surovin).
Kotlety naskládáme do kameninové nádoby, zalijeme tímto kořeněným olejem, přiklopíme poklicí a necháme v chladu do dalšího dne.
Druhý den kotlety osmahneme. Jako přílohu zvolíme špenát a bramborový knedlík.