Rozhlas u plotny (Mousse z uzeného pstruha)
Tomáš Konopka je šéfem našeho národního kuchařského týmu. Nabídl nám jednoduchý, ale opravdu lákavý pokrm.
Mousse z uzeného pstruha
Suroviny pro 10 osob:
150 ml mléka
150 ml smetany na šlehání
200 g uzeného pstruha
25 g plátkové želatiny
sůl
Postup:
Plátkovou želatinu namočíme do studené vody. Do mléka přidáme uzeného pstruha a rozmixujeme do hladka a přes jemné síto prolisujeme. Tekutinu zahřejeme a přidáme namočenou želatinu. Za občasného promíchání necháme želatinu rozpustit. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a opatrně promícháme s rozmíchanou směsí a ihned nalijeme formičky. Směs necháme v chladu ztuhnout a pak nakrájíme na porce.
Podáváme zpravidla jako součást studeného předkrmu, nebo i samostatně s pečivem.