Rozhlas u plotny (Kančí guláš na víně)

Rozhlas u plotny

Šéfkuchař francouzské a plzeňské restaurace v Praze Jiří Král nám nabídl jednoduchý recept na vynikající kančí guláš.

Kančí guláš na víně

Suroviny pro 4 osoby:

800g kančí kýty nebo plece (ale jen jeden druh!) nejlépe "Lončák"
60g sádla
250g kořenové zeleniny (na hrubo nastrouhat)
2 velké cibule
40g rajčatového protlaku
0,5l vývaru
0,7l červeného vína (suchého)
0,2l rumu
4 lžíce povidel
rostlinný olej
1 rajče
lžíce papriky, drcený kmín, pepř, sůl, cukr, majoránka, stroužek česneku

Postup:
Zvěřinu nakrájíme na kostky, na sádle zpěníme zeleninu a nadrobno krájenou cibulku. Přidáme maso a orestujeme, přidáme papriku, povidla, protlak a koření. Zalijeme vývarem a vínem a dusíme. Doléváme vodou či vývarem. Když je maso měkké, zahustíme jemně nakrájeným chlebem. Provaříme, dochutíme solí, pepřem, rumem a podáváme nejlépe s čerstvě pečeným chlebem.

Domácí bramborové krokety. Na jejich přípravu potřebujeme vařené brambory, vejce, hrubou mouku, máslo, mléko, sůl, muškátový květ, bílý pepř. Na obalení použijeme strouhanku. Pečeme v oleji.