Rozhlas u plotny (Fajitas)
Mexickou kuchyni jsme si dopřáli díky šéfkuchaři Janu Koppovi. Připravil nám jedno typické jídlo této středoamerické kuchyně.
Fajitas
Suroviny:
kuřecí maso
slunečnicový olej
oregano
chilli
limetková kůra
limetková šťáva
skořice
cibule
česnek
rajčata
papriky
cukety
toritilly
zakysaná smetana
salsa
Postup:
Kuřecí maso (množství dle chuti) nakrájíme na tenké nudličky, zakapeme slunečnicovým olejem, okořeníme oreganem a chilli, zastrouháme limetkovou kůrou a přidáme limetkovou šťávu a skořici.
Necháme marinovat a pak restujeme společně s cibulí, česnekem a další zeleninou (opět dle chuti - rajčata, papriky, cukety, atd...)
Orestovanou směs v kotlíku servírujeme na stůl, spolu s horkými tortillami (zakoupíme hotové a zlehka opečeme) a mističkami se zakysanou smetanou a salsou.
Každý si směs nabírá do tortilly a zakape smetanou. Jí se rukama.