Rozhlas u plotny - 9.5. (Kuřecí ragú se žampióny)

Náš dnešní host Silvio Spohr je majitelem oblíbené pražské kavárny Louvre. V této kavárně se však hosté mohou i najíst, součástí prostoru je restaurace. Silvio Spohr je ovšem mezi přáteli znám také jako labužník a znalec vína. Připravil pro nás recept nazvaný Kuřecí ragú se žampióny.

Kuřecí ragú se žampióny
kalkulace pro 4 porce

400 g kuřecích prsíček,
20 g cibule,
50 g hladké mouky,
100 g čerstvých žampionů,
60 g másla,
1 dl drůbežího vývaru,
100 g sýru Eidam,
muškátový květ, černý pepř, citrón, worcester, sůl

Postup:
Na másle zpěňte na drobno nakrájenou cibulku, přidejte čerstvé žampióny a kostičky kuřecího masa. Po orestování zalijte vývarem, krátce poduste a zahustěte světlou jíškou. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem. Vše vložte do zapékací misky, posypte strouhaným sýrem a zapečte.

Doporučujeme dochutit citrónem a worcestrem. Podávejte s opečeným toastem nebo světlou bagetou.