Rozhlas u plotny - 7.5. (Salát s avokádem a gorgonzolou)

Rozhlas u plotny

Tomáš Mykytyn je šéfkuchařem pražské restaurace. Připravili jsme si s ním jednoduchý, exotikou provoněný pokrm, který zde najdeme na jídelním lístku.

Salát s avokádem a gorgonzolou

Suroviny pro 4 osoby:

70 g avokáda
70 g čerstvých jahod
70 g melounu
40 g černých oliv
25 g vlašských ořechů
60 g hlávkového salátu
60 g ledového salátu
60 g římského salátu
40 g rukoly
120 g gorgonzoly
2 lžíce avokádového oleje
2 lžíce olivového oleje
15 g medu
2 pomeranče
1 francouzská bageta
240 g listového špenátu
120 g másla
sůl

Postup:
Omyté ovoce a gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Hlávkový salát (všechny druhy) natrháme na kousky a přidáme k ovoci. Promícháme. Ořechy rozdrtíme a smícháme se salátem. Přidáme vypeckované olivy. Z medu, olivového a avokádového oleje a pomerančové šťávy namícháme dresink. Nalijeme na salát a promícháme. Uložíme do chladu.
Nyní si připravíme špenátovou bagetu: Omyjeme špenát a nasekáme ho na jemné proužky. Smícháme s máslem a solí. Směsí potřeme podélně rozříznutou bagetu. Necháme zapéct v troubě při 180°C asi 4 minuty.