Rozhlas u plotny - 5.6. (Knedlíky s vejci)

Rozhlas u plotny

Zdeněk Reimann je novinář, jehož specializací je víno. Je odborným poradcem společnosti, v jejímž sídle pořádá zajímavé ochutnávky spojující víno s jídlem. Každý by očekával, že se na takové akci budou jíst samé exkluzivní pochoutky. Tak tomu ale vůbec není... i když nejjednodušší a nejobyčejnější česká lahůdka, knedlíky s vejci, možná překoná všechny proslulé pokrmy.

Knedlíky s vejci

Suroviny 4 osoby:

600 g houskových knedlíků
300 g libového bůčku
8 vajec
hrst čerstvé pažitky
pepř
sůl

Postup:
Hotové houskové knedlíky nakrájíme na kostičky. Libový bůček rovněž opečeme, nejlépe ve velkém woku nebo obrovské litinové či nepřilnavé pánvi. Až dostane barvu, přidáme knedlíky a za stálého míchání opékáme ze všech stran. Vajíčka rozkvedláme, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, poté je za stálého míchání vlijeme na knedlíky. Dáme si pozor, aby se nepřipálila. Po chvíli odstavíme pánev z plotny a necháme chvíli dojít. Podáváme posypané jemně nakrájenou pažitkou s čerstvými rajčaty a sklenkou bílého nebo růžového vína.