Rozhlas u plotny - 5.1. (Penne s avokádovou pastou a paprikami)

Rozhlas u plotny

Asi každý by řekl, že těstoviny pocházejí z Itálie. Ale historické zdroje uvádějí i to, že je do Itálie v roce 1292, po návratu z Číny, přivezl Marco Polo. Tomáš Kalina byl své ostruhy v přípravě pokrmu s tajemným původem získávat právě na dálném východě. Dnes je šéfkuchařem v pražské restauraci, kde se vaří těstoviny na všechny možné způsoby. Odtud nám přinesl i následující recept:

Penne s avokádovou pastou a paprikami

Suroviny:

70 gr penne
60 gr čerstvých paprik
30 gr přepůlených cherry rajčátek
0,5 dcl smetany
5 gr strouhaného parmazánu
50 gr pasty guacamole (avokádové pasty)
1 lžíce slunečnicového oleje

Postup:
Papriky orestujeme na oleji, zalijeme smetanou a necháme pomalu vařit, dokud smetana nezhoustne. Přidáme pastu z avokáda a promícháme. Do takto připravené směsi vmícháme uvařené teplé nudle. Opět promícháme a na závěr přidáme cherry rajčátka a parmazán. Poté dosolíme dle chuti.