Rozhlas u plotny - 3.4. (Asparagi alla milanese)
Matteo Brogi nebyl v našem pořadu poprvé. Je napůl Ital, takže jsme si jako obvykle povídali o italské kuchyni. Prozradil nám recept na jarní, tedy sezónní pokrm, chřest. Ten je řazen mezi jídla, která mají povzbudivé účinky.
Asparagi alla milanese
Suroviny pro 4 osoby:
900 g chřestu
4 vejce
200 g sýra
100 g másla
pepř
sůl
Postup:
Chřest oloupeme a tupé konce odřízneme. Vaříme ho v osoleném vodě asi 20 minut. Mezitím na pánvi a na másle usmažíme sázená vejce. Vařený chřest dáme na talíř, posypeme jej čerstvě nastrouhaným sýrem, opepříme čerstvě mletým pepřem. Na každou porci dáme jedno sázené vejce. Podáváme s černým chlebem.