Rozhlas u plotny - 29.1. (Pangasius v mandlovo - kokosovém trojobalu)

Rozhlas u plotny

Milan Palička je především vášnivý rybář. Na rozdíl od svých kolegů ryby nejenom loví, ale také je dovede skvěle připravovat. V konzumaci ryb, mořských i sladkovodních, jsme hluboko pod světovým průměrem, což nesvědčí našemu zdraví. Připravili jsme si proto oblíbeného pangasia.

Pangasius v mandlovo - kokosovém trojobalu

Suroviny pro 4 osoby:

800 g filtů z pangasia
1 - 2 lžíce mandlových plátků
2 lžíce kokosové moučky
směs drcených pepřů
4 lžíce strouhanky
1 vejce
hladká mouka
sůl
olej na smažení

Postup:
Filety osušíme, osolíme a lehce okořeníme drceným pepřem. Obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme směsí strouhanky, mandlí a kokosové moučky. Pokud chceme mít obal křupavější, obalíme rybu ve vejci a strouhankové směsi ještě jednou. Smažíme zvolna na vyšší vrstvě oleje z obou stran do červena. Jako příloha se hodí jakákoliv úprava brambor.