Rozhlas u plotny - 28.1. (Vločkové karbanátky)

Rozhlas u plotny

Petr Fousek je oblíbeným šéfkuchařem v jedné podnikové jídelně. Nebývá zvykem, aby "závodky" či školní jídelny byly oblíbené, spíše opak je pravdou. Náš host však dokazuje, že to jde, když práce člověka baví. Nám připravil jídlo pro vegetariány.

Vločkové karbanátky

Suroviny:

150 g ovesných vloček
1/2 litru vody
100 g uzeného eidamu
2 cibule
2 vejce
1 polévková lžíce majoránky
5 stroužků česneku
nasekaná zelená petrželka
olej na smažení
strouhanka
sůl
pepř

Postup:
Ovesné vločky uvaříme v osolené vodě a za stálého míchání vytvoříme hustou kaši. Přidáme nastrouhaný uzený eidam, cibuli, majoránku, petrželku, žloutky, česnek, strouhanku a sníh z bílků. Promícháme a vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s míchaným salátem a bylinkovým dipem.