Rozhlas u plotny - 27.1. (Bramborové gnocchi s lososem, bazalkou a smetanou)

Rozhlas u plotny

Tomáš Bruha je nejlepším sommeliérem České republiky. Mistrovský titul získal v závěru loňského roku na Trophé Bohemia sekt 2008. A protože k dobrému vínu patří také dobré jídlo, nechali jsme si rozhlasovou kuchyni provonět samými lákavými surovinami.

Bramborové gnocchi s lososem, bazalkou a smetanou

Suroviny:

1 balení kvalitních bramborových gnocchi (400 - 500 g)
1 kelímek smetany ke šlehání
1 steak z lososa (200 g)
čerstvou bazalku
sůl
pepř
olivový olej
parmezán
cherry rajčata

Postup:
Ve větším hrnci dáme vařit dostatečné množství osolené vody, ve které uvaříme gnocchí. V hluboké pánvi zatím rozpálíme olivový olej, zprudka v něm osmažíme na nudličky předem nakrájené kousky lososa. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Necháme vzkypět a vypneme. Přihodíme nasekanou čerstvou bazalku a dle chuti dosolíme. Uvařené a scezené gnocchi promícháme s připravenou omáčkou a servírujeme. Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem, ozdobíme cherry rajčátky a bazalkou.