Rozhlas u plotny - 26.5. (Pljeskavica s lukom)

Rozhlas u plotny

Veso Djorem je majitelem restaurace, ve které vaří šéfkuchař Pavel Kokiš. Podnik je navštěvována hlavně milovníky srbské, chorvatské a makedonské kuchyně. Pánové si pro nás připravili jednoduché, klasické a jedno z nejoblíbenějších tradičních jídel na jadranském pobřeží.

Pljeskavica s lukom

Suroviny pro 4 osoby:

600 g hovězího masa
600 g cibule
8 stroužků česneku
4 paprikové lusky
5 lžic oleje
mletý pepř
sůl

Postup:
Maso jemně umeleme, cibuli i česnek nakrájíme nadrobno, paprikové lusky zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Vše osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem, dobře promícháme. Vytvoříme placičky, potřeme je olejem a zprudka opečeme na pánvi. Můžeme použít i gril. Podáváme s bílým chlebem a čerstvými rajčaty.