Rozhlas u plotny - 23.6. (Kuřecí polévka s kokosem a citronovou trávou)

Rozhlas u plotny

Náš dnešní host Ari Munandar patří už řadu let, přes své exotické jméno a původ, ke ešpičkám mezi pražskými šéfkuchaři. Jeho specialitou jsou i u nás stále populárnější varianty asijských kuchyní.

Kuřecí polévka s kokosem a citronovou trávou

Suroviny pro 4 osoby:

300 ml kuřecího vývaru
300 ml kokosového mléka
7 lžic rybí omáčky
4 lžíce limetkové šťávy

240 gr vařených kuřecích prsou, nakrájených na kousky
10 gr citronové trávy, nakrájené na jemné kousky
120 gr hub shitake, nakrájených na plátky a opečených na pánvi
2 výhonky nasekané mladé jarní cibulky, popř. čerstvých listů koriandru
(můžeme také přidat, na jemná kolečka nakrájenou, červenou chilli papričku)

Postup:
Kuřecí vývar s kokosovým mlékem přivedeme do varu. Přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávu. Poté přidáme nakrájená vařená kuřecí prsa a plátky hub. Servírujeme do polévkových talířů a ozdobíme jarní cibulkou nebo koriandrem, popř. chilli papričkou.