Rozhlas u plotny - 23.6. (Kuřecí polévka s kokosem a citronovou trávou)
Náš dnešní host Ari Munandar patří už řadu let, přes své exotické jméno a původ, ke ešpičkám mezi pražskými šéfkuchaři. Jeho specialitou jsou i u nás stále populárnější varianty asijských kuchyní.
Kuřecí polévka s kokosem a citronovou trávou
Suroviny pro 4 osoby:
300 ml kuřecího vývaru
300 ml kokosového mléka
7 lžic rybí omáčky
4 lžíce limetkové šťávy
240 gr vařených kuřecích prsou, nakrájených na kousky
10 gr citronové trávy, nakrájené na jemné kousky
120 gr hub shitake, nakrájených na plátky a opečených na pánvi
2 výhonky nasekané mladé jarní cibulky, popř. čerstvých listů koriandru
(můžeme také přidat, na jemná kolečka nakrájenou, červenou chilli papričku)
Postup:
Kuřecí vývar s kokosovým mlékem přivedeme do varu. Přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávu. Poté přidáme nakrájená vařená kuřecí prsa a plátky hub. Servírujeme do polévkových talířů a ozdobíme jarní cibulkou nebo koriandrem, popř. chilli papričkou.