Rozhlas u plotny - 22.1. (Dech mrtvé milenky)

Rozhlas u plotny

Zdeněk Touš je majitelem pražské pivnice. Připravil si pro nás recept na jídlo, které si hosté k pivu nejraději objednávají.

Dech mrtvé milenky

Suroviny pro 4 osoby:

6 brambor
4 olomoucké syrečky
1 vejce
3 lžíce polohrubé mouky
2 stroužky česneku
5 lžic slunečnicového oleje
4 feferonky
1 jarní cibulka
sůl

Postup:
Olomoucké syrečky rozkrojte na dva tenké plátky. Potom vytvořte klasické bramborákové těsto: brambory oloupejte a nastrouhejte, česnek rozmačkejte, přidejte vejce, mouku a sůl, řádně promíchejte. Na lívancové pánvi rozehřejte olej, do každé formy vložte trochu těsta, přidejte jeden syrečkový plátek, na něj položte malou feferonku a přikryjte další porcí těsta. Smažte opatrně po obou stranách. Na talíř položte 2 kousky na porci, posypte jemně sekanou jarní cibulkou. Podávejte s dobře vychlazeným plzeňským pivem.