Rozhlas u plotny - 20.5. (Negroni, Caribbean Rum Punch)
Václav Vojíř umí skvěle "vařit" především koktejly. Jeho bar patří k nejlepším v Praze. Ovšem nejenom míchané nápoje jsou jeho doménou. Dovede je skvěle kombinovat s jídly. O čemž právě včera přesvědčil své přátele, když v jedné pražské restauraci dokázal úspěšně sladit nejtradičnější česká jídla se šampaňským.
Negroni
Suroviny:
3 cl Ginu
3 cl Campari
3 cl Martini roso
Postup:
Do sklenice na whisky vložíme kostky ledu, postupně přidáváme všechny tři složky, lehce je promícháme a na závěr zlomíme nad hladinou řez pomerančové kůry pro získání citrusového aroma.
Caribbean Rum Punch
Suroviny:
šťáva z poloviny limetky
4 cl tmavého jamajského rumu
4 cl svařeného rumu
1 lžička třtinového cukru
3 střiky angostury
6 cl maracujového džusu
12 cl džusu z agave
muškátový oříšek
koktejlová třešně
Postup:
Do šejkru vymačkáme půlku limetky i s dužinou, přidáme led a všechny tekuté ingredience. Důkladně protřepeme a přelijeme do vysoké sklenice, kde je čerstvý led. Na hladinu nastrouháme muškátový oříšek a ozdobíme třešní.